Sjalusi

De fleste opplever sjalusi på en eller annen måte i løpet av livet. 
Hvordan man takler dette er nok veldig individuelt, men her er litt rundt hvordan jeg opplever dette i mitt forhold.

Bilder  //  weheartit


For meg har dette vært et veldig lite problem. Jeg er utrolig heldig over å ha en kjæreste / forlovede som jeg
stoler 100% på. Dette er nok regel nr. 1 for å unngå sjalusi.

Jonathan er av natur en veldig flørtete og skravlete person så når vi for eksempel er ute på byen snakker han jo og småflørter med andre jenter, men om jeg skulle blitt supersjalu for dette hadde det vært slitsomt. Det er jo en del av hans personlighet. Dette gjelder jo også selvfølgelig motsatt vei.
Det er i slike tilfeller jeg blir veldig overrasket når jeg hører om forhold hvor dette ikke er lovlig. Når andre jenter kommer bort til meg for å spørre om lov til å snakke med Jonathan og forklarer at de ikke prøver seg på han, eller når jeg får høre fra Jonathan at han har møtt jenter som ikke tørr snakke med han fordi de vet han har kjæreste.
Hvordan forhold hadde vi da hatt om vi ikke kunne snakke med andre enn hverandre?

Istedenfor å bli sjalu burde man vel heller ta det som et kompliment. Bli stolt over at han er din. Stole på kjæresten din og vite at han ikke kommer til å droppe deg selv en annen jente gir han litt oppmerksomhet. Jeg bryr meg ikke om andre jenter viser han oppmerksomhet, men om det derimot er tydelig motsatt vei kan jeg kjenne det litt.

 


Bilder  //  weheartit


Jeg sier ikke at det i alle tilfeller er like lett å overse at kjæresten din står sammen med ei nydelig jente, skravler og ler. Jeg har selv opplevd å bli sjalu, og blandet med litt alkohol klarte jeg å lage litt av et drama.

Det viktigste når det kommer til å unngå sjalusi, mener jeg, er kommunikasjon. Snakk sammen og ikke minst vis hvor mye dere betyr for hverandre. Jeg blir ikke så lett sjalu fordi jeg vet hvor glad Jonathan er i meg. Han er veldig flink til både å si det og vise det.
 
Husk også at ting kan se ut som noe helt annet fra utsiden enn det egentlig er. Det er ikke få ganger jeg har sett Jonathan stå å snakke med nydelige jenter og jeg kjenner et lite stikk av sjalusi, men i ettertid få vite at mye av samtalen faktisk handlet om meg. Det kan være smart å vente med å lage en stor scene til du faktisk vet hva som foregår.

 

 

Sjalusi er ikke et lett tema og det handler vel egentlig mest om redselen for å miste den man elsker.
Litt sjalusi i et forhold er nok vanskelig å unngå, men igjen gjelder det å finne tryggheten i forholdet ditt og å stole på kjæresten din.
Det er jo en grunn til at han er kjæresten DIN? Han vil jo være med akkurat DEG!


Q: Hvordan opplever du sjalusi?

 

- Julie <3

 

Stikkord:

5 kommentarer

Sjalusi er rett og slett skikkelig vondt. Har vært i et tre år langt forhold hvor tillit egentlig ikke var noen stor greie. Løfter ble liksom brutt hele tiden og jeg visste egentlig lite om hvor jeg hadde han! Dette ble forferdelig vondt i lengden, for når man ikke kan stole på noen - DA er det lett å bli sjalu! Og det er en grusom følelse! Utrolig deilig å kunne sitte her nå og ikke trenge å tenke på noe av det! hehe! :)

issk

27.09.2011 kl.15:34

heia, jeg har spørsmålsrunde på bloggen min nå, har du spørsmål til meg?

Charlotte Sandtorv Georgsen

27.09.2011 kl.15:47

fin blogg:)

Vilde

27.09.2011 kl.16:04

Jeg blir fort sjalu. Skulle helst pakket inn typen i en burka og hatt han heeelt for meg selv! Ehehhehhhehh... Neida

Pia

22.05.2012 kl.02:12

Har styra med min "nå kjæreste" i ca 7 år før vi har blitt sammen. Vi har ikke blitt sammen på grunn av ei annen jente han har vert interessert i og dem er i samme vennekrets og derfor har han ikke tort og bli sammen med meg etter det ikke var noe mer med dem, for at han ikke har tort og være seg selv og mann nok før nå 2012. Men så blir vi sammen, og det går et par mnd og vi har det kjempe fint... så ringer han henne og spørr om hun skal være med på fest, og skriver deretter masse med han på facebook og slikt... Her kommer sjalusien min inn i bildet, for jeg blir supersjalu og takkler ikke dette i det hele tatt.. hva skal jeg gjøre.. Håper du har noen gode svar..

Skriv en ny kommentar

hits